Eindresultaten van de algemene vergadering van AMI 2017

This post is also available in: English Nederlands Italiano Deutsch Français Español

Rome, Italy, September 17-21, 2017

Thema: “Zoeken naar wortels”.

Laten we de “Tien Geboden” vinden, richtlijnen voor soldaten, werken voor vrede in eigen land of op zending in het buitenland, door onderzoek te doen naar de wortels van ons geloof en geloof.
Op uitnodiging van bisschop Santo Marciano, de Militaire Orde van Italië, kwamen de afgevaardigden van AMI uit 4 continenten van 17-21 september 2017 bijeen om samen te discussiëren over “Zoeken naar onze wortels”: het vinden van de centrale kern of een nieuw “10 geboden” die alle katholieke militairen, jong en oud, kunnen gebruiken om hun leven te concentreren in het midden van alle militaire activiteiten.
Vanwege de locatie in Rome waren we, naast academische en militaire experts, dicht genoeg bij een toespraak van aartsbisschop Tomasi, die benadrukte dat internationaal recht essentieel is voor de menselijke interactie en dat een dergelijke wet echt een morele basis nodig heeft. Kardinaal Gianfranco Ravasi, voorzitter van de Pauselijke Raad voor Cultuur, legde uit hoe de kerk het leger werkelijk ziet als een integraal onderdeel van de hedendaagse cultuur, niet alleen als een beschermer van de samenleving, maar ook als een integraal onderdeel van de hedendaagse cultuur, zowel in haar rol als vredeshandhavers als in het reageren op noodsituaties. Zoals Prof. Dr. Theo de Wit in de militaire context uitwerkte, betekent dit het nastreven van patriottisme (liefde voor het eigen land en de wens om de voordelen ervan te delen) in plaats van een nationalisme dat vaak kan neerdalen in geweld.
Een tweede aspect van het verblijf in Rome was de mogelijkheid om diplomatieke ontmoetingen aan te gaan met een aantal militaire attachés van de verschillende ambassades, opnieuw gefaciliteerd door het Italiaanse militaire ordinariaat dat een uitstekend orkest- en koorconcert verzorgde van hun organisatie die het Pantheon op dinsdagavond vulde en werd uitgezonden buiten deze ambassades.

Rome, Italië, 17-21 september 2017
oude muren. Dit was een belangrijk nieuw initiatief, dat nieuwe deuren opende en leden en afgevaardigden van AMI in staat stelde om in dat evenement met anderen uit hun land te communiceren en toekomstige activiteiten te coördineren.
Misschien wel het beste aspect van de ontmoeting in Rome was de ontmoeting op woensdagochtend met Zijne Heiligheid, paus Franciscus, bij zijn algemene publiek. Niet alleen kregen onze president en secretaris generaal hem AMI-insignes voor te leggen, alle afgevaardigden kregen zijn speciale zegen – en zullen zijn genade en enthousiasme terugbrengen naar hun respectievelijke naties en militaire eenheden.
Naast de verkiezing van een nieuwe president, vice-admiraal (ret) Matthieu Borsboom, een nieuwe secretaris-generaal, Col Domenico D’Órtenzi, en penningmeester, SGT Damiano Pandolfo, waren de discussies gericht op het toegankelijker maken van AMI voor elke rang van militairen wereldwijd (mogelijk via een app die gratis gedownload kon worden op elke mobiele telefoon, en er zijn acties voor deze taak begonnen).
We hebben ook voortgebouwd op de diplomatieke activiteiten in deze conferentie om van grotere waarde te zijn als NGO voor het Vaticaan of een andere groep die gebruik moet maken van de ervaring van trouwe katholieken die wereldwijd in een verscheidenheid van naties en militaire eenheden dienen. Een eindproduct van de zoektocht naar wortels was een uitwerking van het AMI acroniem dat, net als de 10 geboden, in elke omstandigheid gemakkelijk herinnerd kon worden:
Een voor amore, een liefde voor God boven alles en liefde voor onze medemensen in elke leeftijd en locatie (zelfs in een tegenwerkende kracht);
M voor militaire bediening, vaak peer to peer begeleiding op elk rangniveau, en soms met heilige elementen naar anders ontoegankelijke locaties;
Ik voor informatie, inclusief het delen van de boodschap van Christus door woord en voorbeeld, zelfs in de slechtste omstandigheden, en met alle mogelijke middelen.
Als de afgevaardigden en alle aanwezigen naar huis terugkeren, zullen zij daar het begin van diplomatieke inspanningen, het begin van een App-initiatief, de glorie van de wonderen van Rome en de zegeningen van de pauselijke ontmoeting met hun naties, bisschoppen en mensen dragen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *