AMI bij de vijfde internationale cursus voor militaire aalmoezeniers over humanitair recht

This post is also available in: English Nederlands Italiano Deutsch Français Español

De Congregatie voor Bisschoppen en het Klooster voor de Bevordering van de Integrale Menselijke Ontwikkeling heeft de 5e Internationale Cursus voor de Vorming van Katholieke Militaire Aalmoezeniers in het Institutum Patristicum Augustinianum Augustinianum, die van 29-31 oktober 2019 in Rome plaatsvond, bevorderd.

Deze cursus had als thema “De ontbering van de vrijheid in de context van gewapende conflicten”. De Missie van Militaire Aalmoezeniers” en werd gevierd in het kader van de 70ste verjaardag van de Conventies van Genève van 12 augustus 1949.

AMI-president, vice-admi-president Matthieu Borsboom, werd uitgenodigd om het onderwerp “Detentie in het kader van multilaterale operaties” te presenteren in aanwezigheid van 26 militaire bisschoppen en verschillende militaire aalmoezeniers uit de hele wereld.

Het was een driedaags evenement met sprekers, debatten en werkgroepen, waaraan, naast de AMI President, ook de AMI Secretaris Generaal Kolonel Domenico D’Ortenzi en de AMI Secretaris Generaal Kolonel D’Ortenzi en de AMI Prediker Brig. Gen. Dolan Fr. Patrick hebben deelgenomen. Dit was de juiste gelegenheid voor het Uitvoerend Comité van het AMI om de doelstellingen/nieuwe initiatieven van het AMI, waaronder de AMI-App – TwG (Tweeting with God), voor te stellen aan de militaire bisschoppen en militaire aalmoezeniers die nog niet op de hoogte zijn van onze organisatie. Het doel is altijd hetzelfde: het versterken van de banden met oude en nieuwe vrienden en het vergroten van onze AMI-gemeenschap om steeds dichter bij onze soldaten en de Heilige Stoel te zijn.

Het einde van de 5e cursus had niet beter kunnen worden afgesloten: een privé-audiëntie met onze geliefde Paus Franciscus. Alle deelnemers hadden de gelegenheid om paus Franciscus te ontmoeten en hem de hand te schudden door een paar woorden te zeggen. Paus Franciscus gaf een toespraak waarin hij benadrukte hoe belangrijk het is om de ander niet als een vijand te zien, maar met intrinsieke waardigheid.