Internationale Militaire Mis 2020 voor Wereldvrededag in Keulen

This post is also available in: English Nederlands Italiano Deutsch Français Español

Kerkdiensten: Internationale Militaire Dienst voor de Wereldvrededag (16.01.2020)

Op 16 januari 2020 om 9 uur ’s morgens vond met ongeveer 1200 militairen de Internationale Militaire Dienst voor de Wereldvrededag plaats in de Hoge Katholieke Kathedraal van Keulen met aartsbisschop Rainer Maria kardinaal Woelki. De vredesdienst werd gevolgd door een receptie in het Maternushaus voor genodigden in aanwezigheid van de Keulse burgemeester, kardinaal Woelki en de militaire vicaris-generaal.

Deze Internationale Mis heeft een lange traditie omdat de Gemeenschap van Duitse Katholieke Soldaten (GKS) en het Apostolaat Militaire Internationale (AMI) in 1975 in Rome hebben besloten om ter gelegenheid van een bedevaart van de soldaten tijdens het Heilig Jaar, aan het begin van elk jaar op Wereldvrededag evenementen te organiseren.

Deze traditie heeft zich in de loop der tijd voortgezet, dankzij het overtuigde geloof van de hele katholieke militaire gemeenschap in de wereldvrede.

Zoals gebruikelijk heeft ook dit jaar weer het AMI Uitvoerend Comité (Vice-Adm Matthieu Borsboom, Kol. Domenico D’Ortenzi en Kapitein Frank Marcus) deelgenomen aan dit grote evenement en het was de juiste gelegenheid om de betrekkingen met onze Duitse en Oostenrijkse kameraden en alle aanwezige naties verder te versterken.