AMI Militaire App gepresenteerd aan kardinaal Parolin

This post is also available in: English Nederlands Italiano Deutsch Français Español

Op 10 maart 2020 heeft het Uitvoerend Comité van AMI een ontmoeting gehad met de secretaris van de Staatskardinaal Parolin, om een ontwerp van de Militaire App van AMI te presenteren.

Helaas werd de deelname van AMI ExeCom vanwege de noodtoestand COVID-19 gegarandeerd door de enkele aanwezigheid van de Secretaris-Generaal van AMI, Col. Domenico D’Ortenzi.

Voor het begin van de vergadering stelde de Secretaris-Generaal van AMI diegenen voor die niet bij de vergadering aanwezig konden zijn: de AMI-voorzitter, Vice-Admiral Matthieu Borsboom, de voormalige chef van de Koninklijke Marine en Don Michel Remery de auteur en projectmanager van Tweeting with God (bekende applicatie voor jongeren met religieus materiaal, vragen en antwoorden, …). Er was een WhatsApp-video-oproep in een uitwisseling van groeten en hoop in dit moeilijke moment, tussen kardinaal Parolin en de AMI-voorzitter.

De video-oproep eindigde, de secretaris-generaal van AMI begon met het illustreren van de AMI Militaire Applicatie voor smartphones aan Kardinaal Parolin en de wens van AMI om de App te lanceren tijdens de komende Internationale Militaire Bedevaart in Lourdes in mei 2020.

Bovendien werden alle stappen vooruit en de vooruitgang van de AMI-gemeenschap voorgesteld en in het bijzonder de volgende bulletslijst:

  • succesvolle conferentie in Oostenrijk dankzij de steun van Mgr. Werner Freistetter. Kenia heeft de beschikbaarheid gegeven om de AMI-conferentie in 2021 te organiseren;
  • AMI Conference 2020 zal voor het eerst in Londen worden gehouden dankzij de steun van Opziener Paul Mason. Er werd uitgelegd dat AMI na de Verklaringen van Rome (jaar 2000) en Berlijn (jaar 2010), na nog eens tien jaar, in juli de AMI-Verklaring van Londen 2020 zal afkondigen;
  • Uitbreiding van AMI. We proberen onze gemeenschap potentieel te vergroten met een nieuw lid als Zuid-Afrika en landen als Frankrijk en Portugal opnieuw te introduceren dankzij de beschikbaarheid van hun Militaire Bisschoppen: Mons. Antoine De Romanet en Mons. Rui Manuel Sousa Valério;
  • AMI wilde graag deelnemen aan de 5e Internationale Humanitaire cursus in Rome afgelopen oktober en het was de gelegenheid om in contact te blijven met verschillende Ordinariaten dankzij de Dicastery of Laity Family and Life en Pater Giulio Cerchietti. AMI gaf een substantiële bijdrage en zijn voorzitter presenteerde een specifiek onderwerp “Detentie in het kader van multilaterale operaties”, waaraan hij goed deelnam met verschillende vragen van het publiek;
  • AMI is, net als in het verleden, zeer goed geïntegreerd in het Forum van katholiek geïnspireerde NGO’s en tijdens het laatste Forum is het geaccepteerd om twee nieuwe onderwerpen te introduceren over veiligheid/beveiliging en strategische communicatie;
  • Een nauwere band met de wereldwijde protestantse militaire gemeenschap;

Kortom, het was een grote kans voor onze hele gemeenschap om kardinaal Parolin te updaten op onze AMI Military App en tegelijkertijd de AMI-initiatieven en -stappen te presenteren.